Har du någonsin önskat att du kunde använda din båt lika lätt som du använder din bil? Sunstream Boatlifts Nordich berättade för oss att med en båtlyft är det möjligt!

Sunstream Boatlifts Nordic har sålt prisbelönta båtlyftar i Finland, Sverige och Norge sedan 2004. Våra båtlyftar är alla tillverkade i kraftig marinaluminium och drivs genom hydraulik, batteri och solceller som enkelt styrs med hjälp av en fjärrkontroll.

Fyra fördelar med båtlyftar:

  • Det går snabbt. Du får enkelt upp eller ned båten på 30 sekunder.
  • De är snygga. Våra båtlyftar har inga stora balkar som tar plats på bryggan.
  • Du håller båtens botten ren. Slipp påväxt och bottenmålning.
  • Du sparar pengar. Vinterförvara båten på båtlyften och undvik dyra varvskostnader.

Bottenstående båtlyft – Sunstream SunLift

Sunlift är designad för vårt nordiska klimat och står på fyra ben direkt på botten. Det är en fristående, hydraulisk båtlyft. Den man monteras på nästan alla platser och underlag. Oavsett om det är mjuk eller hård botten. Installationen är förhållandevis enkel. Men skiljer sig från plats till plats. Är det bergsbotten så borras lyften fast. Är det däremot mjuk botten så monteras extra stora dyfötter för varje ben. De stora dyfötterna är cirka 1 kvm stora och skapar stor bärighet även där det är extremt mjukt. Samtidigt vill man att fötterna skall sjunka ner något i bottnen då det skapar stabilitet och att fötterna suger fast. Då krävs det väldigt stora yttre krafter för att få lyften ur position.

Fakta om Sunstream SunLift:

Lyftkapacitet: 907 – 16.334 kilo
Lyftlängd: Mellan 2,5-7,3 meter
Lyftbredd: Mellan 1,7-4,2 meter
Bredd, lyftkapacitet och längd: Varierar från modell till modell

Flytande båtlyft – Sunstream FloatLift

Denna båtlyft drivs med hydraulik, solceller och fjärrkontroll och kan förtöjas överallt, vilket passar utmärkt där det är stor skillnad mellan hög- och lågvatten.

Fakta om Sunstream FloatLift:

Lyftkapacitet: 2700 – 16.334 kilo
Lyftlängd: Mellan 6,1-13,42 meter
Lyftbredd: Mellan 3,23-4,88 meter
Bredd, lyftkapacitet och längd: Varierar från modell till modell

Sunstream Floatlift lyfter din båt – på bara några sekunder!

Med Sunstream Floatlift behöver du inte längre bottenmåla båten och du slipper all form av påväxt, samtidigt som båtägandet förenklas och du kan troligtvis använda båten mer.

Sunstream Floatlift är gjord av marinaluminium och rostfritt stål, med marinklassade hydrauliska cylindrar med rostfria detaljer. Med sin unika design speciellt anpassad för salt- och sötvatten är den väldigt omtalad för sin mångsidighet, säkerhet, snabbhet och användarvänlighet. Med ett enkelt knapptryck på din Floatlift-fjärrkontroll får du upp båten i luften på ynka 30 sekunder!

Den mäktiga hydrauliken lyfter de skumfyllda och miljövänliga pontonerna som är gjorda av polyetenplast, vilka är i princip osänkbara. Pontonerna gör det också enkelt att nå båten för rengöring och service utan några som helst problem. Som tillbehör finns en plattform att ansluta mellan pontonerna i bakkant. Då kan dreven servas och inspekteras när båten ligger på lyften. Det är mycket användbart för marinor, båtmekaniker och andra verksamheter. Detta istället för att bekosta kranlyft och få upp båten på land.

Båtlyftarna används av myndigheter och organisationer världen över.