valj-ratt-stadfirma-2021

Categories:

Hur du väljer rätt städfirma av alla olika städfirmor

Det finns ett stort urval av städfirmor i Sverige idag och det är inte alltid det enklaste att välja en städfirma som ska hjälpa dig oberoende av vad ditt behov är. Behöver du hjälp med att städa ut kontoret, behöver du hjälp med städningen när du ska flytta eller är du på jakt efter en kontinuerlig städning av ditt hem som sker veckovis?

Oavsett vad ditt behov är, så är det viktigt att välja en städfirma som har bra omdömen och som gör ett arbete som du kommer att bli nöjd med och som ger dig en städad lokal, ett städat hem eller vad du nu är i behov av.

valj-ratt-stadfirma-2021

Vad ska jag tänka på när jag ska välja städfirma?

Gällande de olika momenten och vad som ingår i hemstädning, så finns det riktlinjer att följa och som många av städföretagen arbetar utefter i Sverige. Riktlinjerna gör varje städfirma unik i sitt arbete och hur de hanterar städuppdragen är upp till dem. Se gärna över hur stort behovet är och vad den specifika städfirman som du är intresserad av erbjuder i sina olika tjänster.

Det finns många städfirmor i olika städer som inte annonserar om sina tjänster på sin hemsida och det är därför rekommenderat att ta kontakt med städfirman och att ni kan se över er flyttstädning för att städningen ska bli precis så som parterna är nöjda med.

valj-ratt-stadfirma-2021

Olika moment beroende på vilken städning som ska utföras

Det är olika moment för olika typer av städning och arbetssättet skiljer sig åt beroende på vilken typ av lokal det är som är aktuell för städningen. Innan er städning av städfirman påbörjas, så är det viktigt att parterna har kommit överens om städfirman betalar för exempelvis material som exempelvis rengöringsmedel och golvmopp.

Det finns de städfirmor som erbjuder sig att använda sig av deras material, men om kunden istället har specifika städmaterial som de vill ska användas vid hemstädning, så är det viktigt att parterna för en dialog för att det skall bli rätt.

Det är viktigt att plocka undan saker som står i vägen för er städning om det inte är en del i ert avtal eller en klausul som lagts till för er lokal specifikt. Det är för att det försvårar arbetet för städfirman att utföra sin städning om det står saker i vägen, vilket är självklart för många, men inte för alla. När det kommer till själva lokalerna, så fokuserar städfirman på att utföra sin städning och att ta hand om ytor som valts ut tillsammans med kunden och inte arbeta med att flytta på saker som borde flyttats på från början.

Det är viktigt att få insikter om själva tjänsterna och höra efter vad andra rekommenderar kring att hyra in hushållstjänster. Läs mer på lilladraken för att få mer kunskap om städhjälp.

Vad kostar det att få hjälp av en städfirma?

Gällande pris för vilken typ av städning det är som ni är intresserad av, så varierar priserna beroende på vilken städfirma som anlitas och beroende på hur stor yta som skall rengöras och vilket behov som finns med i beställningen. Väsentligt för att alla parter ska bli nöjda är att vara på det klara om vad det är som skall städas och vad det är som ingår vid städningen och hur regelbundet som den sker.

Om vi exempelvis pratar om hemstädning, så har den typen av städning olika moment som skiljer sig åt mot om du exempelvis hade ett kontor som skulle städas. Kategorierna av momenten är kök, garderob, övrig yta och liknande och det beror på som nämnt tidigare vilken städfirma som ni anlitar och hur de utför sin olika tjänster som de erbjuder. Gällande vad hemstädning kostar beror på ytan och behovet. Tipset för att få till ett lyckat samarbete gällande städningen och momenten i det är att prata med städfirman för att effektivisera och anpassa städningen utefter så som ni önskar.

Läs vårt senaste inlägg här.

Tags:

Comments are closed