hemstadning-2020

Categories:

Hemstädning

Det är inte alltid enkelt att få ihop arbetslivet med att ha orken att städa hemma. Idag finns det alternativ till att kunna underlätta städningen om man har möjligheten att kunna hyra in ett städföretag som erbjuder hemstädning.

Tjänsten hemstädning är ett bra alternativ för den som vill undvika att städa hemma och unna sig att få ett rent och städat hem utan att själv behöva göra städningen. De som är i behov väljer att använda sig av hemstädning och det är något som bara fortsätter att växa hela tiden.

hemstadning-2020

Skälet till att de flesta väljer att använda sig av hemstädning är tack vare rut-avdraget som gör att priset för att använda sig av hemstädning går ner kraftigt i pris.
Gällande hemstädning är det viktigt att komma överens med den utvalda städfirman angående vad som skall rengöras och om det är något tillägg som de behöver lägga till eller ha överseende med.

När städfirman utför sitt hemstäd är det viktigt att parterna har kommit överens om vad som skall vara undanplockat eller flyttat på innan städning startas för att städfirmans hemstädning skall få ett bra resultat och att parterna är tillfreds med avtalet.

För dig som tycker om att både ta hand om dig själv och hemmet, vill vi tipsa om att göra ett besök hos lilla draken.

Att tänka på vid hemstädning

Gällande de olika momenten och vad som ingår i hemstädning, så finns det riktlinjer att använda sig av och som de flesta av städföretagen arbetar utefter. Dock är varje städfirma unik och hur de utför hemstädning är upp till dem. Det är därför viktigt att se över vad behovet är och vad den specifika städfirman erbjuder inom hemstädning.

Det finns många städfirmor som inte skriver om sina tjänster på sin hemsida och det är därför rekommenderat att ta kontakt med städfirman och att ni tillsammans ser över ert hemstäd för att arbetet ska bli precis så som parterna är nöjda med.

När ert hemstäd startar är det viktigt att båda parter har kommit överens om städfirman lägger ut för exempelvis material som exempelvis handskar och golvmopp. Det finns de städfirmor som erbjuder sig att använda sig av deras material, men om kunden istället har specifika städmaterial som de vill ska användas vid hemstädning, så är det viktigt att båda parter för en dialog för att det skall bli rätt.

Det är viktigt att plocka undan saker som står i vägen för ert hemstäd om det inte är en del i ert avtal. Annars så kan det bli att det försvårar arbetet för städfirman att utföra sitt hemstäd om det står saker i vägen. När det är ett hemstäd fokuserar städfirman på att utföra städ och att ta hand om ytor som valts ut tillsammans med kunden och inte arbeta med att flytta.

För dig som vill bli mer uthållig i din städning, så rekommenderar vi att du kollar in övningarna som finns hos My Fitness Expert.

hemstadning-2020

Vad kostar hemstädning?

När det kommer till pris för hemstäd är prisskillnaden beroende på vilken städfirma som anlitas och beroende på ytan som skall rengöras och vilket behov som finns. Vad som är väldigt viktigt för att alla parter ska bli nöjda är att vara överens om vad det är som skall städas och vad det är som ingår vid ett hemstäd.

Se över vilka delmoment som ingår vid ett hemstäd för att få ett så bra resultat som möjligt. Hemstäd har olika moment som varierar lite beroende på vilken städfirma som du väljer att använda. Kategorierna av momenten är kök, garderob, öppna golv och liknande och det beror på som nämnt tidigare vilken städfirma som ni anlitar och hur de utformat sin tjänst.

Gällande vad hemstäd kostar beror på storleken på bostaden och vad behovet är. Det bästa för att få till ett bra samarbete gällande hemstädning är att diskutera med städfirman för att ni tillsammans skall kunna anpassa städningen av er bostad.

Vill du läsa mer?

Mer om städning hittar du här.

Vill du få hjälp med städning? Klicka här.

Tags:

Comments are closed