starta-eget-2020

Categories:

Starta eget inom inredning

Om du har ett stort intresse för inredning, så finns det faktiskt stor chans för dig att starta eget företag med inredning som inriktning. Det finns olika vägar att gå när du startar eget och du kan exempelvis arbeta som konsult inom inredning.

Vad innebär det då att starta eget? Det är en dröm för många, men det kan kännas lite obekvämt eller läskigt att faktiskt göra det. Det är ett stort steg att ta, men om du lyckas så kan det inte bli bättre och om du skulle misslyckas så är det lärdomar att ta från din resa.

Läs mer om inredning och livsstil här.

starta-eget-2020

Vad betyder det att starta eget?

När du ska starta eget, så innebär det att du kommer att ha e annan sorts skattesedel än den du har idag som anställd. När företaget är registrerat, så måste du lämna in en ansökan om F-skattsedel. Det är till Skatteverket som du skickar in din ansökan om F-skatt och ett beslut för om du blir godkänd eller inte brukar vanligtvis ha en process på upp till 3–6 veckor. För att gå framåt så snabbt som möjligt är det väldigt viktigt att slutföra din ansökan så snart som möjligt. F / A-skatt är ett alternativ där du både har ett jobb och driver ett företag.

Arbetsgivaren betalar avdrag för löneskatt och betalar som vanligt arbetsgivarnas avgifter, men du betalar in skatter och socialförsäkring med din F-skattsedel i ditt företag. Om du har ett företag som har intäkter för mer än 30 000 kronor per år, exklusive moms, är det väldigt troligt att ditt företag kommer att ha moms. Moms är en beteckning för företagsskatt och betalas av alla som köper varor och tjänster. Moms ingår alltid för privatpersoner, så det är något som missas i de fall som man inte vet om det som egenföretagare. Men du som företagare måste alltid rapportera och betala in in den moms du är skyldig till staten.

Läs mer om ersättning för dig med eget företag här.

starta-eget-2020

Kostar det något att starta eget?

Din initiala kostnad och kapital för att starta ditt eget företag varierar beroende på vilken företagsform som du väljer och andra områden som är specifikt relaterade för just dig och ditt företag. Om du behöver köpa material, lokaler eller efterforskningar innan du börjar är kostnaden högre om du väljer att sälja tjänster som inte är i behov av dyra verktyg och om du exempelvis äger din lokal.

Om du vill starta ett aktiebolag måste du ha ett kapital på 25 000 kronor, men även om du ska starta ett eget företag eller ett handelsbolag, behöver du ha tillgång till ett visst kapital i början. Om du börjar ett heltidsarbete måste du kunna försörja dig under tiden företaget är lönsamt. Andra investeringar som kan spenderas på förutom marknadsföring är transportmedel och lokaler.

Prova genom att göra en uträkning som visar att du kan hantera pengar i det egna företaget. Områden som bland annat inkluderar byggnadslikviditet och intäkter. Att beräkna likviditet handlar om pengar inom och utanför företaget, till exempel när du handlar en vara eller när du betalar för något. En vinst- och förlustberäkning beräknar intäkter och kostnader, vilket innebär att får det tydligt visat att ditt företag genererar en vinst eller förlust.

För att komma igång med ditt företag kan du få kredit. Personliga tillgångar är oftast med i budgeten, men andra sätt att få kredit inkluderar banklån, insamling och liknande resurser. Sättet för att få hjälp vid starten kallas för “stöd för att starta företag” och innehåller ett aktivitetsstöd som är till för att sysselsätta arbetslösa. Ett sätt att skaffa sig goda utsikter för att driva ett vinstdrivande företag, som ger långsiktig anställning, är genom att starta din egen insamling.

Har du frågor om att starta eget inom inredning, så finns 8511 Redovisning där för dig.

Vill du läsa mer om inredning, klicka här.

En senare fråga är också hur man ska “synas” för sina kunder på marknaden – Med hjälp av social media och digital marknadsföring kan du på nätet beskriva ditt företag och driva både trafik och kunder till dig på ett relativt kostnadseffektivt sätt. – Här finns lite tips om du är intresserad av det!

Tänker du starta ditt eget företag? besök bloggen stefansentreprenad för tips och råd.

Tags:

Comments are closed