trädgårdsdekoration - rödklöver

Categories:

Trädgårdsdekoration på vintern kan bli ett otroligt spännande inslag in din vanligtvis slumrande vinterträdgård.

Det är otroligt vackert att titta på all den snö som ligger på marken. Men det finns också mycket att njuta av under de kalla månaderna! Genom att ta sig ut i trädgården kan man få in en doft av frisk luft och uppleva alla fördelar med naturen.

Det finns också mycket du kan göra för att förlänga sommaren genom att skapa ett vinterparadis i din egen trädgård.

Plantera vinterblommande blommor för att locka till pollinerande insekter som du knappt kommer märka under den intensiva sommaren men som är en fullständig njutning nu på vintern. Denna typ av blommor kan även ha sköna färger som inte är lika starka under den heta sommartiden, vilket gör dem till en perfekt utsmyckning till ditt trädgårdsbord och utemöbler utan att konkurrera om färger och toner.

Vill du läsa mer om ljus energi och miljö kan du göra det här på: Ekoplus.se

trädgårdsdekoration - krukor

Planera din trädgårdsdekoration

Låt gärna en bänk bli kvar i trädgården under vintern. Du kan låta några av dina smyckade krukor stå på den, eller haka upp en vinterväxande gren som låter tankar och fantasin vandra i väg med vad det egentligen liknar.

Forma gärna små snögubbar och snögummor i miniatyr och kläd dessa med lite vinterdekoration i form av en vacker kvist av lönn, som med sin röda starka färg fullkomligt exploderar mot den vita fina snön.

vinterdekoration - finare lite snögumma

Olika former av diskret belysning kan också vara ett vackert inslag att antingen hänga lite diskret på grenar eller placera vid tex foten av ett träd. Då är det den svagare formen av belysning som gäller. Solcellslampor med gulaktig ton är att rekommendera.

Försök att inte dekorera överallt, utan välj ett område med omsorg där du i stället lägger mycket kraft och energi. Så att det blir så pass mysigt och inbjudande så att du känner för att ta med dig en filt och en kopp varm choklad för att kunna sitta kvar en stund i stillhet och njuta.

vinterdekoration

Nu kan du passa på att samla tankarna och planera vad du ska göra den kommande våren. Kanske vad man vill göra på semestern, eller om man har några önskemål helt för egen del. Ska man kanske passa på att sköta om och ladda upp sin kropp med en härlig massage, kanske ta hand om sina fötter och låta dem få en fotvård.

Eller låta håret få sig en rejäl omvårdnad med inpackning eller kanske rent av ta sig tid till att prova UV-borsten som ska vara så bra mot frissigt hår. Blir du också nyfiken på det så finns det mer att läsa om här: https://eyracure.com/

Man kan även passa på att sända tankar till nära och kära som man inte sett eller hört av på ett tag och faktiskt skriva upp även en sådan sak i sin kalender så att det blir av.

Att redan nu planera in tillfällen med vänner och familj som också har hus och trädgård till att samlas för att byta frö, lök och växter. Det är en sådan där typisk sak som man ofta och återkommande kommer på alldeles för sent. Bra därför att lägga in det i trädgårdskalendern redan nu. Kanske kan “du” till och med hålla i inbjudan till det själv i år!?

vinterdekoration - mugg i snön

-Ja när du sitter här med pläd och varm choklad utomhus med massa frisk luft omkring dig och njuter, har du även fått fart och ordning på lite vårplanering – Det är inte illa! 😊 Här blir garanterat fler tillfällen till att sitta och njuta av den vackra trädgårdsdekorationen i vinterskrud

Här på bloggen kan du läsa mer om vad som gäller när det börjar att närma sig lite mer. https://gardeningshovels.com/dags-for-varstadning/

Vill du läsa mer om inredning inomhus – Ska du klicka här!

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *