gardintrender

Categories:

Nytt år och nya möjligheter. Många vill göra förändringar och få in en ny känsla i hemmet. Att renovera ett rum och byta tapet eller måla om är omfattande och ofta ett kostsamt projekt. Ett enkelt och prisvärt sätt att förändra ett rum är att byta gardiner. Men vilka färger och textilier trendar i år och vad kommer vi att se mer av.

De största färgtrenderna 2022 ska inge en känsla av optimism, värme, tillväxt och upprymdhet. Något som passar bra så här tre år in i pandemin.

Lila – årets färg

gardintrender - lila

Företaget Pantone är varje år tongivande i att utse en färg som får representera året.

För 2022 är det en lila färg som valts ut. Färgen lila är sedan långt tillbaka förknippad med kungligheter och inger en känsla av lyx, dramatik och extravagans. Den är också en utmärkt färg att omge sig med om man vill varva ner och fokusera och är en färg vi kommer att få se mycket av under 2022.

Nyanser av ljusgrönt

Under de senaste säsongerna har mörkgrönt varit en populär färg. För 2022 är det ljusare nyanser av grönt kommer att ta över. Grönt är en harmonisk färg som får oss att tänka på natur, hälsa och miljö. Den har en lugnande inverkan och skapar balans Ett riktigt snyggt tips är att välja en ljusare grön gardin att matcha mot mörkare gröna växter i ett fönster.

Varma jordiga färger

En annan trend som också hänger kvar är varma och jordnära färger så som beige, brunt och rosa. En tidlös färgtrend som är inspirerad av naturen. Jordnära färger bidrar till att skapa harmoni och lugn. Ett stilsäkert val är att använda sig av nyanser av samma färg för att få en sammanhängande och harmoniserande inredning.

Pastellfärger

80-90 talets pastellfärger är tillbaka. Nu använder vi oss av dem för att skapa färgklickar i inredningen. Mjuka material som velour är ett säkert kort när det kommer till gardiner. Mönster som ränder och rutor är något som vi också kommer att få se mer av under året. Vill du ha ett lekfullt intryck varför inte använda en stark pastell som accentfärg tillsammans med en mer neutral färg.

Hotellkänsla

Att skapa en hotellkänsla med hjälp av gardiner är en trend som vi inte kan få nog av. Långa böljande gardiner i ett tyngre material kan få ditt sovrum att kännas som ett lyxigt hotellrum. Sätt skenor i taket och låt gardinerna täcka en hel vägg. Med två skenor kan man varva en skir gardin med en tjockare och få till en fin inramning runt fönstret.

gardintrender ljus och beige

Ett nytt sätt att använda gardiner är att tänka bort att de måste hänga vid ett fönster. Montera i stället en skena i taket längs med en vägg och häng snygga gardiner utmed. Det förändrar inte bara känslan i rummet utan hjälper också till att dämpa ljud. Så vad tar vi med oss? Satsa på lila, kanske som en accentfärg eller gå all in. Naturnära gröna och varma jordiga färger är fortsatt ett säkert och stilrent kort. Skapa kontraster med pastellfärger och tänk hotellkänsla i sovrummet. Shoppa dina nya trendiga gardiner online på: https://textilonnet.se/

En annan blogg om hem, miljö och annat som vi kan rekommendera är: https://decorlife.se/

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *