epoxy-bord

Categories:

Att göra ditt bord är enkelt och roligt. Du kan skapa ett modernt, solidt bord, som ett matbord, skrivbord, konferensbord, trädgårdsbord eller picknickbord, med en utmärkt design och tydliga instruktioner.

Kanske föredrar du att skapa dina möbler och den känsla av prestation som kommer med det. Framförallt är att göra ditt bord helt enkelt otroligt och inte svårt. Diagram och exakta instruktioner kommer dig långt om du vill ha ett modernare utseende. Läs mer på bloggen här.

epoxy-bord-pensla

Förutom de grundläggande stegen kommer detta inlägg att ge dig en tydlig uppfattning om hur du kan designa ditt bord.

Vikten av ett handgjort bord

Eftersom handgjorda föremål inte massproduceras är var och en ett unikt konstverk. Varje pjäs har sin unika personlighet, vilket säkerställer äkthet och säkerställer att inga två delar någonsin är den andra lik.

När något är handgjort betyder det att det tillverkades av människor snarare än maskiner, vilket innebär att det finns mindre tillverkningsanläggningar och avfall inblandade, vilket gör det mer miljövänligt.

Beroende på vilken kultur, övertygelse och resurser som finns tillgängliga, har varje land eller plats sin stil av möbelhantverk. Det handlar inte bara om att göra en enkel produkt när det kommer till kompetens och hantverk; det handlar om att berätta en historia med varje tillverkad vara.

Tips för att designa ditt bord

Nedan följer några tips som kan komma väl till pass när du planerar att ta designen av ditt bord i dina egna händer.

Skissa din design

Om du har ett koncept för ett bord i huvudet måste du sätta det på papper, annars försvinner det i tomma intet. Det spelar ingen roll om din teckning är lite slarvig i början. Det är lättare att arbeta med olika idéer och former när dina mönster är på papper.

Om du har något att titta på och förändra kommer du att kunna minimera eller öka din design. Om du är mer bekväm med teknik kan du också använda möbelprogramvara för att designa ditt bord. Online kan du få flera typer av möbelprogram som hjälper dig att skapa mått, visualisera dimensioner och utrymmeslayouter.

epoxy-bord-ett-exemplar

Välj din finish

Nästa steg kan vara att välja den perfekta ytan. Varje bordsskiva är gjord av massivt trä och finns i olika utföranden.

Oljad ek i blond, rökt, vit, grå och naturlig finish och ett naturligt valnötsval är bland alternativen. Varje träbit har sina ådringar, kvistar och sprickor, vilket framhäver det unika med din design.

Förbered material

Du kan börja förbereda delarna när du har allt ditt material tillgängligt. Lägg ut alla detaljer och använd en penna för att markera var skarvar och anslutningar kommer att bildas (hål, skåror, etc.). Dubbelkolla allt innan du borrar hål, sågar utskärningar eller gör något annat.

Efter det får du göra en “torrkörning” och se hur allt hänger ihop. Du kommer att kunna se om allt är i sin ordning relativt snabbt.

Fokusera på detaljer

Även om anpassade möbler är naturligt unika, lyser din smak igenom i detaljerna. När du skapar ett bord, glöm inte benen, som hjälper till att knyta ihop biten.

ATT TA MED SIG!

Varje handgjord pjäs har en unik bakgrund. Varje konstnär har ägnat tid åt att skaffa sig en färdighet och finslipa sina handgjorda tekniker, lägga sitt hjärta och sin själ i varje verk.

Du kan göra detsamma genom att utforska vår hemsida på Vincent Handcraft, där vi ger dig möjligheten att designa ditt eget epoxy bord!

Klicka här för ännu fler sköna tips för hem och hälsa!

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *